Keresés

Ajánlatkéréseim

Áttekintő 0 termék

Térkép

Map

Header info

Phone  +36 70 381 6832, +36 96 769 021     Email  info##kukac##printbrokers.hu

Egyedi matrica nyomtatás - nem is gondolnád, mi mindenre használható!

Egyedi matrica nyomtatás - nem is gondolnád, mi mindenre használható!

Bár a matricáról sokaknak a színes, mesefigurás, gyerekeknek tervezett izgalmas dolgok ugranak be, a gazdaság számos területén is komoly szerepe van a matrica nyomtatásnak. Ugyanis számos olyan címke, vagy éppen tájékoztató jellegű vignetta létezik, amelyeknek hatalmas szerepe van marketing vagy logisztikai szempontból. Ez pedig máris egy komoly ok arra, hogy kicsit alaposabban is körüljárjuk  az egyedi matrica nyomtatás kérdéskörét.  

Mit érdemes tudni a katalógus készítés világáról?

Mit érdemes tudni a katalógus készítés világáról?

A nyomtatott katalógus, brosúra hagyományosan a cégek egyik legfontosabb marketing eszköze. Ebben a kiadványban a termékeink, a szolgáltatásaink és a cégünkre vonatkozó legfontosabb tudnivalók is helyet kapnak. Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy fest ez az anyag. Hiszen egy ajánlatkérés alkalmával, egy szakmai rendezvényen vagy egy kiállításon ezen múlhat, hogy meggyőzzük-e a potenciális új vásárlóinkat arról, hogy minket válasszanak. Éppen ezért érdemes egy kicsit elveszni a katalógus készítés rejtelmeiben. 

Plasztikkártya készítése egyedi igények alapján

Plasztikkártya készítése egyedi igények alapján

A plasztikkártya számos esetben hatalmas előnyt jelent egy vállalkozás életében, legyen szó a munkavállalók és vendégek beléptetéséről, igazolásáról vagy éppen egy rendezvény lebonyolításáról, illetve kedvezmények érvényesítéséről. Ám nem mindegy, hogy ez a kártya milyen minőségű, miként fest, mint ahogy az sem, megfelelően működik-e. Éppen ezért érdemes megtalálni a megfelelő gyártót a plasztikkártya készítéséhez.

Egy sokoldalú nyomda Győr szívében, magyarországi és európai gyártókkal

Egy sokoldalú nyomda Győr szívében, magyarországi és európai gyártókkal

Amikor az ember nyomdát keres, bizony nem könnyű feladat megtalálni az ideálisat, ahol pontosan úgy készül el minden, ahogy azt előzetesen megálmodtuk. Legyen szó saját vállalkozásról, céges szervezésről, rendezvényről vagy akár magán célra készült nyomdaipari termékekről, az ár mellett a minőség és a pontosság elképesztően fontos kritériumok. Létezik ilyen nyomda? Megmutatjuk!

Nyomdai kisokos

CMYK

A négyszínnyomás alap színeiből, a cián (Cyan), a bíbor/magenta (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete (Key) százalékos keveréséből jön létre a kinyomtatott szín. Előfordul, hogy a 100% fekete helyett négy színből keverik ki a fekete árnyalatot, mivel így telítettebb, mélyebb szín állítható elő.

Dombornyomás

Tapintásra is érzékelhető, a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák, amelyek különleges térbeli hatást keltenek. Attól függően, hogy a nyomat a papír melyik oldalán nyomódik ki, pozitív és negatív dombornyomási műveletekről beszélhetünk. A kevésbé részletgazdag formák (például nagyobb feliratok, címek) esetén látványos igazán.

Fóliázás

A termékek felületkezelése során matt vagy fényes fólia alkalmazható, attól függően, hogy alkalmazása során milyen hatást szeretnénk elérni. Elsősorban felületvédelmi funkciót lát el, mivel a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól véd. Emellett a bevont felület fényét emeli meg.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermék

Az FSC szervezet tanúsítványával rendelkező papírtermék, amely tudatos erdőgazdaságból származik

FTP

File Transfer Protocol = Fájlátviteli protokoll

Különböző típusú operációs rendszerrel rendelkező számítógépek között is lehetővé teszi az állományátvitelt. Általában grafikai anyagok továbbítására alkalmazzuk.

Kifutó

A nettó vágott méreten kívül eső grafikai rész. A méretre vágást és a stancolást segíti a nyomtatás után, mivel a technológiából adódóan az ívek minimálisan mozoghatnak. Kifutó hiányában vékony fehér csík jelenhet meg a termék szélén.

Ofszet nyomtatás

Jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes vagy fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtatása esetén ideális választás.

Ofszet lakkozás

Az esztétikai hatás mellett fő feladata a nyomtatott termék külső behatások elleni védelme. Matt és fényes változatban érhető el.

Proof nyomtatás: A próbanyomat - másnéven proof - nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülését segíti, mivel lehetőséget biztosít a színhelyesség ellenőrzésére és alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekcióra is.

RGB

A vörös (red), zöld (green) és kék (blue) színek aránya határozza meg a látható színt. Általában digitális eszközökön való megjelenítésre a legalkalmasabb.

UV lakkozás

Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem kisebb részleteken is alkalmazható. Alkalmazásával bizonyos grafikai elemeket kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk.

Változó adatkezelés

Változó adatkezelésnek nevezzük, amikor egy grafikai anyagon belül egy adat (pl. kép, kód, sorszám stb.) kártyánkként változik (pl.: a sorszám 1-100-ig növekszik az egyes kártyákon, vagy kártyánkként változik a QR kód. Nem számít változó adatnak, ha pl. ugyan az a logó, fénykép, kód, sorszám szerepel az összes megrendelt terméken.