Keresés

Ajánlatkéréseim

Áttekintő 0 termék

Térkép

Map

Header info

Email  info##kukac##printbrokers.hu

Általános tájékoztató

Kapcsolt galéria jön ide

Termékdíj tájékoztató

A reklámhordozó papír esetén a termékdíj felszámítása a Megrendelő nyilatkozatához kötött, a csomagoló- és irodai papír termékdíjra nyilatkozattételi lehetőség nincs. Cégünknek, mint kötelezettnek automatikusan fel kell számítania és adó módjára bevallania.

 • Nem termékdíj-köteles termékek esetén nincs termékdíj fizetési kötelezettség.termékdíj felszámítás nem történik.
 • A termékdíjösszege reklámhordozó papír esetében 85 Ft/kg + Áfa, amely minden olyan termékre felszámításra kerül a Megrendelő nyilatkozata alapján, ami a nyomtatott felületre vonatkoztatva 50%-nál több gazdasági reklámot tartalmaz.
 • A csomagolószer- és irodai papír termékdíj összege 19 Ft/kg+ Áfa. Csomagolószer termékdíjat különféle csomagolások, dobozok, öntapadós címkék, CD- és DVD tokok, digipackok, irodai papír termékdíjat általánosságban olyan termékekre számítunk fel, amire utólag még írnak, nyomtatnak, vagy kitöltenek - ezek lehetnek regiszterlapok, jegyzetfüzetek, írótömbök, önátírós irodai nyomtatványok, határidőnaplók, naptárak, és olyan mappák, amik kevesebb, mint 50%-ban tartalmaznakgazdasági reklámot.

ÁFA mértéke

Az ÁFA-kulcsok mértékéről a Áfa törvény (2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról) rendelkezik. A nyomdai termékek ÁFA-kulcsa általánosan 27%. Kivételt képeznek az alábbi kiadványok, melyek ÁFA-kulcsa 5%:

 • Könyv (VTSZ: 4901, 4903)
 • Napilap (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadvány)
 • Folyóirat, más újság (évente legalább egyszer megjelenő kiadvány) (VTSZ: 4902)
 • Kotta (VTSZ:4904)

Kötelespéldány szolgáltatás

A 717/2020. (XII.30.) Korm. rendelet alapján a nyomdáknak kötelespéldányt kell szolgáltatniuk az alábbiak szerint:

6 + 1 példány (6 példány az OSZK-nak, 1 példány a megyei hatókörű városi könyvtárnak, ill. az FSZEK-nek):

 • nyomtatott könyv, tankönyv, foglalkoztató könyv és min. 16 oldalt elérő füzetes kiadvány első és minden további kiadása (pl. 2. kiadás, 4. bővített kiadás stb.)
 • időszakosan megjelenő nyomtatott kiadvány: hírlap, folyóirat, évkönyv, konferenciák időszakosan megjelent kiadványa, időszakosan megjelenő adat- és címtár, bibliográfia, repertórium stb., időszakosan megjelenő egyéb kiadvány (jelentés, beszámoló, közlemények, tanulmánygyűjtemény, antológia stb.), sorozat, cserelapos kiadvány
 • nyomtatott térkép, atlasz, földgömb
 • nyomtatott kotta, zenemű

2 példányt kell szolgáltatni (2 példány az OSZK-nak):

 • nyomtatott könyv, tankönyv, foglalkoztató könyv és min. 16 oldalt elérő füzetes kiadvány olyan utánnyomása, amelyben azonos ISBN, de más megjelenési vagy nyomtatási év szerepel, mint az eredeti kiadásban
 • nyomtatott kiadvány kiadási változata (nyelvi változat, kötésváltozat, borítóváltozat, gyűjtői változat stb.)
 • legfeljebb 50 példányban sokszorosított, nemzetközi azonosító számmal rendelkező nyomtatott kiadvány
 • igény szerint nyomtatott kiadvány (print on demand)
 • a kisnyomtatványok közül a kultúráért felelős miniszter által jóváhagyott típusok, melyek az útmutató 2. számú függelékben vannak felsorolva

A kötelespéldány szolgáltatás minden esetben a megrendelt mennyiség terhére történik.

Ha nem találta meg a keresett nyomdai szolgáltatást nálunk, kérjük, írja le, miben segíthetünk!

Név * 
E-mail * 
Telefonszám  
Megrendelni kívánt termék leírása * 
Szélesség (mm)  
Hosszúság (mm)  
Magasság (mm)  
Tájolás  


Alapanyag  
Mennyiség * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Nyomdai kisokos

CMYK

A négyszínnyomás alap színeiből, a cián (Cyan), a bíbor/magenta (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete (Key) százalékos keveréséből jön létre a kinyomtatott szín. Előfordul, hogy a 100% fekete helyett négy színből keverik ki a fekete árnyalatot, mivel így telítettebb, mélyebb szín állítható elő.

Dombornyomás

Tapintásra is érzékelhető, a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák, amelyek különleges térbeli hatást keltenek. Attól függően, hogy a nyomat a papír melyik oldalán nyomódik ki, pozitív és negatív dombornyomási műveletekről beszélhetünk. A kevésbé részletgazdag formák (például nagyobb feliratok, címek) esetén látványos igazán.

Fóliázás

A termékek felületkezelése során matt vagy fényes fólia alkalmazható, attól függően, hogy alkalmazása során milyen hatást szeretnénk elérni. Elsősorban felületvédelmi funkciót lát el, mivel a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól véd. Emellett a bevont felület fényét emeli meg.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermék

Az FSC szervezet tanúsítványával rendelkező papírtermék, amely tudatos erdőgazdaságból származik

FTP

File Transfer Protocol = Fájlátviteli protokoll

Különböző típusú operációs rendszerrel rendelkező számítógépek között is lehetővé teszi az állományátvitelt. Általában grafikai anyagok továbbítására alkalmazzuk.

Kifutó

A nettó vágott méreten kívül eső grafikai rész. A méretre vágást és a stancolást segíti a nyomtatás után, mivel a technológiából adódóan az ívek minimálisan mozoghatnak. Kifutó hiányában vékony fehér csík jelenhet meg a termék szélén.

Ofszet nyomtatás

Jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes vagy fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtatása esetén ideális választás.

Ofszet lakkozás

Az esztétikai hatás mellett fő feladata a nyomtatott termék külső behatások elleni védelme. Matt és fényes változatban érhető el.

Proof nyomtatás: A próbanyomat - másnéven proof - nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülését segíti, mivel lehetőséget biztosít a színhelyesség ellenőrzésére és alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekcióra is.

RGB

A vörös (red), zöld (green) és kék (blue) színek aránya határozza meg a látható színt. Általában digitális eszközökön való megjelenítésre a legalkalmasabb.

UV lakkozás

Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem kisebb részleteken is alkalmazható. Alkalmazásával bizonyos grafikai elemeket kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk.

Változó adatkezelés

Változó adatkezelésnek nevezzük, amikor egy grafikai anyagon belül egy adat (pl. kép, kód, sorszám stb.) kártyánkként változik (pl.: a sorszám 1-100-ig növekszik az egyes kártyákon, vagy kártyánkként változik a QR kód. Nem számít változó adatnak, ha pl. ugyan az a logó, fénykép, kód, sorszám szerepel az összes megrendelt terméken.