Keresés

Ajánlatkéréseim

Áttekintő 0 termék

Térkép

Map

Header info

Email  info##kukac##printbrokers.hu

Egyedi címke nyomtatás - nem is gondolnád, mi mindenre használható!

Bár a matricáról sokaknak a színes, mesefigurás, gyerekeknek tervezett izgalmas dolgok ugranak be, a gazdaság számos területén is komoly szerepe van a címke nyomtatásnak. Ugyanis számos olyan címke, vagy éppen tájékoztató jellegű vignetta és etikett létezik, amelyeknek hatalmas szerepe van marketing vagy logisztikai szempontból. Ez pedig máris egy komoly ok arra, hogy kicsit alaposabban is körüljárjuk  az egyedi címke nyomtatás kérdéskörét.  

matrica_nyomtatas_printbrokers

Kapcsolt galéria jön ide

A jól megválasztott kivitelű és megfelelően megtervezett címke használatával egy új szintre lép a termékek megjelenése, ugyanis nem csupán a vásárlók tájékoztatása miatt olyan fontos ezeknek az öntapadó felülettel ellátott termékeknek a használata. Egy szörp, egy tusfürdő vagy bármilyen más élelmiszer, kozmetikum is egészen másképp fest a csomagolásában, ha egy ízléses öntapadós címke díszíti azt.

 

Figyelemfelkeltés, tájékoztatás, termékjelölés címke nyomtatás által

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő áruk esetén a termékre ragasztott öntapadós címke fontos marketingeszköz: a jól megtervezett design kiemeli a termékünket a többi közül, bizalmat épít a márkánk iránt. Továbbá tájékoztató funkciója is van, a termék összetételét, a gyártásra és szavatosságra vonatkozó információkat is tartalmazza. Az ipar számos szektorban alkalmaz öntapadó címkéket: elektronikai termékek, autóalkatrészek vagy műanyag termékek esetén logisztikai szempontból nagy jelentősége van a termékek azonosításának, melyhez kiváló eszköz a címke.


matrica_nyomtatas_printbrokers_

 

Számos típusa létezik

Ha címke nyomtatásról van szó, a felhasználás célja mellett a tervezés, a megfelelő alapanyag és gyártási eljárás kiválasztása során figyelembe kell venni azt is, hogy milyen körülmények közt kell majd helytállnia a címkéknek, ugyanis nem mindegy, hogy egy hűtött termékről, üveg felületről van szó, vagy éppen az időjárás viszontagságainak kitett helyre kerül az anyag. Érdemes összegyűjteni minden ilyen jellegű fontos információt, így a nálunk dolgozó szakemberek már tudni fogják, mire van szükség, és ennek megfelelően kínálnak fel megoldást.  A papír matrica költséghatékony megoldás, de korlátozottan használható. A vinyl típusok vízállóak és remekük funkcionálnak üvegfelületeken, palackokon, párás közegben is.  A texturált papír címkék legfőképpen az italos palackok, befőttesüvegek vagy a magasabb presztízsű , minőségi termékek esetében népszerűek. Az átlátszó műanyag címkék szintén remek választást jelentenek palackokon. A tekercses vagy íves kivitel alkalmazását a felhasználási mód és a megrendelő igénye szerint érdemes kiválasztani, a hordozó felületen való elhelyezés mikéntje is igény szerint meghatározható. Vonalriccelt és formariccelt körülvágási módok közül választhatunk.

A fentiek alapján is látszik, milyen összetett feladat a címke nyomtatás. Mi felkészült szakemberekkel segítünk, hogy a céljaidnak leginkább megfelelő megoldást megtaláljuk számodra.

Ha nem találta meg a keresett nyomdai szolgáltatást nálunk, kérjük, írja le, miben segíthetünk!

Név * 
E-mail * 
Telefonszám  
Megrendelni kívánt termék leírása * 
Szélesség (mm)  
Hosszúság (mm)  
Magasság (mm)  
Tájolás  


Alapanyag  
Mennyiség * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Nyomdai kisokos

CMYK

A négyszínnyomás alap színeiből, a cián (Cyan), a bíbor/magenta (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete (Key) százalékos keveréséből jön létre a kinyomtatott szín. Előfordul, hogy a 100% fekete helyett négy színből keverik ki a fekete árnyalatot, mivel így telítettebb, mélyebb szín állítható elő.

Dombornyomás

Tapintásra is érzékelhető, a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák, amelyek különleges térbeli hatást keltenek. Attól függően, hogy a nyomat a papír melyik oldalán nyomódik ki, pozitív és negatív dombornyomási műveletekről beszélhetünk. A kevésbé részletgazdag formák (például nagyobb feliratok, címek) esetén látványos igazán.

Fóliázás

A termékek felületkezelése során matt vagy fényes fólia alkalmazható, attól függően, hogy alkalmazása során milyen hatást szeretnénk elérni. Elsősorban felületvédelmi funkciót lát el, mivel a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól véd. Emellett a bevont felület fényét emeli meg.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermék

Az FSC szervezet tanúsítványával rendelkező papírtermék, amely tudatos erdőgazdaságból származik

FTP

File Transfer Protocol = Fájlátviteli protokoll

Különböző típusú operációs rendszerrel rendelkező számítógépek között is lehetővé teszi az állományátvitelt. Általában grafikai anyagok továbbítására alkalmazzuk.

Kifutó

A nettó vágott méreten kívül eső grafikai rész. A méretre vágást és a stancolást segíti a nyomtatás után, mivel a technológiából adódóan az ívek minimálisan mozoghatnak. Kifutó hiányában vékony fehér csík jelenhet meg a termék szélén.

Ofszet nyomtatás

Jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes vagy fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtatása esetén ideális választás.

Ofszet lakkozás

Az esztétikai hatás mellett fő feladata a nyomtatott termék külső behatások elleni védelme. Matt és fényes változatban érhető el.

Proof nyomtatás: A próbanyomat - másnéven proof - nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülését segíti, mivel lehetőséget biztosít a színhelyesség ellenőrzésére és alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekcióra is.

RGB

A vörös (red), zöld (green) és kék (blue) színek aránya határozza meg a látható színt. Általában digitális eszközökön való megjelenítésre a legalkalmasabb.

UV lakkozás

Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem kisebb részleteken is alkalmazható. Alkalmazásával bizonyos grafikai elemeket kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk.

Változó adatkezelés

Változó adatkezelésnek nevezzük, amikor egy grafikai anyagon belül egy adat (pl. kép, kód, sorszám stb.) kártyánkként változik (pl.: a sorszám 1-100-ig növekszik az egyes kártyákon, vagy kártyánkként változik a QR kód. Nem számít változó adatnak, ha pl. ugyan az a logó, fénykép, kód, sorszám szerepel az összes megrendelt terméken.