Keresés

Ajánlatkéréseim

Áttekintő 0 termék

Térkép

Map

Header info

Email  info##kukac##printbrokers.hu

A Print Brokers Team Kft. a Hungaropack Student verseny zsűrijében

A Print Brokers Team Kft. zsűritagsági jogot kapott az évente megrendezésre kerülő Hungaropack Student verseny zsűrijében.

hungaropack student.jpg

Kapcsolt galéria jön ide

A 2024-es évre meghirdetett HUNGAROPACK Student verseny lebonyolításában a Print Brokers Team Kft. a szervező Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) kérésére, mint zsűrítag és mint különdíjat felajánló támogató vállalat vett részt. A zsűribe a tagvállalatok köréből a CSAOSZ felkérése alapján lehet bekerülni.

Az idei zsűritagok:

 • Nagy Miklós – CSAOSZ szakmai titkár
 • Gönci Beáta – ÖKO-Pannon Kft. ügyvezető igazgató
 • Kecskés Katalin – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. nemzetközi kapcsolatok igazgató
 • Király László – Packking Kft. ügyvezető
 • Kopócs Tamás – Green Packaging Kft. vezető csomagolástervező mérnök
 • Körmöczi Györgyi – grafikus
 • Krajcár Zsolt – Krajcárpack Kft. ügyvezető igazgató
 • Jónás Annamária – Print Brokers Team Kft. ügyvezető igazgató
 • Reményi Antal – Reményi Csomagolástechnika Kft. ügyvezető igazgató
 • Sándor Ildikó – TRANSPACK Szaklap főszerkesztő

Az értékelési szempontok között a kiemelkedő design ötletek mellett fontos szerepet tölt be a környezettudatosság is a visszaforgatható alapanyagok használata és a túlcsomagolás csökkentése által.

A minden évben megrendezésre kerülő „Csomagolástervezési Diákverseny alapvető célja a csomagolástechnika szaktárgyat felsőfokú oktatás keretében tanuló hallgatók számára való megmérettetési lehetőség teremtése.” A résztvevők csomagolás- és design tervezéssel foglalkozó szakirányú egyetemek, főiskolák (pl. Soproni-, Óbudai- Metropolitan Egyetem) főleg designer és formatervező hallgatói. A helyezést - díjat vagy oklevelet - nyerő pályázatok jogosultságot kapnak a Csomagolási Világszövetség által szervezett WorldStar Student világversenyen való nevezésre. A 2023-as Hungaropack Student versenyen több mint 90 hallgató pályamunkája indult, a továbbjutók közül 5 pályázat került be a WorldStar Student finalistái közé és végül 1 aranyérmet nyert.

A 2024.-es versenyen 7 oktatási intézmény diákjai mérettették meg magukat: 73 hallgatótól 79 pályázat érkezett. A pályázatok benyújtása és online felületen megvalósuló zsűrizése után a díjátadó 2024.05.09.-én a CS+P Szakmai Konferencia keretein belül került megrendezésre az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán. A szakemberekből álló zsűri döntése alapján:

 • 8 HUNGAROPACK Student 2024 díj
 • 15 különdíj
 • 19 oklevél

került odaítélésre.

A pályázat során a hallgatók kimagasló minőség esetén az év közbeni egyetemi feladatokat, pályamunkákat nevezik az oktatók támogatásával. A versenyen való részvétel a csomagolástervezés népszerűségének növelése mellett a hallgatók munkaerő-piacon való elhelyezkedését is segíti.

Minden helyezést elérő hallgatónak gratulálunk és köszönjük a felkérést a CSAOSZ-nak!

Forrás: http://www.csaosz.hu/

IMG_1005.JPG

 

IMG_0848.JPG

 

IMG_0879.JPG

 

IMG_0884.JPG

 

Ha nem találta meg a keresett nyomdai szolgáltatást nálunk, kérjük, írja le, miben segíthetünk!

Név * 
E-mail * 
Telefonszám  
Megrendelni kívánt termék leírása * 
Szélesség (mm)  
Hosszúság (mm)  
Magasság (mm)  
Tájolás  


Alapanyag  
Mennyiség * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Nyomdai kisokos

CMYK

A négyszínnyomás alap színeiből, a cián (Cyan), a bíbor/magenta (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete (Key) százalékos keveréséből jön létre a kinyomtatott szín. Előfordul, hogy a 100% fekete helyett négy színből keverik ki a fekete árnyalatot, mivel így telítettebb, mélyebb szín állítható elő.

Dombornyomás

Tapintásra is érzékelhető, a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák, amelyek különleges térbeli hatást keltenek. Attól függően, hogy a nyomat a papír melyik oldalán nyomódik ki, pozitív és negatív dombornyomási műveletekről beszélhetünk. A kevésbé részletgazdag formák (például nagyobb feliratok, címek) esetén látványos igazán.

Fóliázás

A termékek felületkezelése során matt vagy fényes fólia alkalmazható, attól függően, hogy alkalmazása során milyen hatást szeretnénk elérni. Elsősorban felületvédelmi funkciót lát el, mivel a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól véd. Emellett a bevont felület fényét emeli meg.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermék

Az FSC szervezet tanúsítványával rendelkező papírtermék, amely tudatos erdőgazdaságból származik

FTP

File Transfer Protocol = Fájlátviteli protokoll

Különböző típusú operációs rendszerrel rendelkező számítógépek között is lehetővé teszi az állományátvitelt. Általában grafikai anyagok továbbítására alkalmazzuk.

Kifutó

A nettó vágott méreten kívül eső grafikai rész. A méretre vágást és a stancolást segíti a nyomtatás után, mivel a technológiából adódóan az ívek minimálisan mozoghatnak. Kifutó hiányában vékony fehér csík jelenhet meg a termék szélén.

Ofszet nyomtatás

Jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes vagy fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtatása esetén ideális választás.

Ofszet lakkozás

Az esztétikai hatás mellett fő feladata a nyomtatott termék külső behatások elleni védelme. Matt és fényes változatban érhető el.

Proof nyomtatás: A próbanyomat - másnéven proof - nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülését segíti, mivel lehetőséget biztosít a színhelyesség ellenőrzésére és alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekcióra is.

RGB

A vörös (red), zöld (green) és kék (blue) színek aránya határozza meg a látható színt. Általában digitális eszközökön való megjelenítésre a legalkalmasabb.

UV lakkozás

Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem kisebb részleteken is alkalmazható. Alkalmazásával bizonyos grafikai elemeket kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk.

Változó adatkezelés

Változó adatkezelésnek nevezzük, amikor egy grafikai anyagon belül egy adat (pl. kép, kód, sorszám stb.) kártyánkként változik (pl.: a sorszám 1-100-ig növekszik az egyes kártyákon, vagy kártyánkként változik a QR kód. Nem számít változó adatnak, ha pl. ugyan az a logó, fénykép, kód, sorszám szerepel az összes megrendelt terméken.