Keresés

Ajánlatkéréseim

Áttekintő 0 termék

Térkép

Map

Header info

Email  info##kukac##printbrokers.hu

Mit érdemes tudni a katalógus készítés világáról?

A nyomtatott katalógus, brosúra hagyományosan a cégek egyik legfontosabb marketing eszköze. Ebben a kiadványban a termékeink, a szolgáltatásaink és a cégünkre vonatkozó legfontosabb tudnivalók is helyet kapnak. Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy fest ez az anyag. Hiszen egy ajánlatkérés alkalmával, egy szakmai rendezvényen vagy egy kiállításon ezen múlhat, hogy meggyőzzük-e a potenciális új vásárlóinkat arról, hogy minket válasszanak. Éppen ezért érdemes egy kicsit elveszni a katalógus készítés rejtelmeiben. 

katalogus keszites_printbrokersteam_ (1)

Kapcsolt galéria jön ide

A katalógus készítés összetett feladat

A nyomtatott katalógusok világában a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, hiszen az egyszerűbb, pénztárcabarát megoldásoktól kezdve a prémium termékekig számos kivitelben előállíthatóak ezek a brosúrák. A grafika, a design és a papír minősége mellett sokat számít a katalógus készítés során maga a nyomdai eljárás is, hiszen dönthetünk a digitális nyomtatás, az íves ofszet eljárás és tekercses rotációs nyomtatás mellett is. Éppen ezért érdemes olyan gyártó céget találni, ahol nem egyedül kell döntenünk az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben. Hiszen egy szakmabeli sokkal jobban tudja, hogy melyik a leghatékonyabb és leggazdaságosabb nyomtatási technológia, amely egyaránt illeszkedik az igényeinkhez és a költségvetésünkhöz is.

 

Egyediség és igényesség

A katalógus készítés során alapvetően két dolgot érdemes szem előtt tartani. Egyrészt lényeges, hogy igényes kivitelű prospektus készüljön, amit jó kézbe venni és ami már első ránézésre bizalommal tölti el a potenciális vásárlót. Másrészt lényeges az egyediség is, hiszen az nem kérdés, hogy a konkurencia is készít ilyen jellegű kiadványt. Éppen emiatt érdemes valamivel kitűnni a többiek közül és többet adni a reménybeli megrendelőinknek. Ma már sokfajta felületnemesítési technika áll rendelkezésre, amelyek mind a kiadványok attraktív megjelenését szolgálják: domborítás, prégelés, fóliázás, UV-formalakkozás és ezek kombinációi igazán egyedi megjelenést kölcsönözhetnek katalógusunknak.

katalogus keszites_printbrokersteam_ (2)

 

Mikor vehetjük hasznát egy katalógusnak?

Valójában még a mai, felgyorsult, online világban is számos szituációban van létjogosultsága és haszna egy ilyen katalógusnak. Nem kérdés például, hogy az érdeklődők vagy árajánlat kérők minden esetben kapjanak egy-egy példányt belőle, de nem hiányozhatnak a rendezvényekről vagy a szakmai kiállításokról, konferenciákról sem. Egy katalógus kézbe vehető, amit az érdeklődők a sok elhangzott információt követően átlapoznak majd az otthonuk nyugalmában és sok esetben a látottak alapján születik meg a döntésük is azzal kapcsolatban, kivel szeretnének együtt dolgozni.

 

Érdemes megbízható szakemberekkel dolgozni!

A Print Brokers Team számos referenciával és szakmai segítséggel várja magánszemélyek és cégek ajánlatkérését és megrendelését katalógusok, brosúrák kivitelezésére. Egyedi grafikai anyag feltöltésére az ajánlatkérő modul kitöltése után, az ajánlatkérés véglegesítése során van lehetőség.

 

Nem kérdés, hogy a kisebb és nagyobb cégeknek egyaránt szükségük van egy-egy ilyen katalógus elkészítésére függetlenül attól, hogy termékeiket vagy szolgáltatásaikat szeretnék bemutatni a nagyközönségnek. 

Ha nem találta meg a keresett nyomdai szolgáltatást nálunk, kérjük, írja le, miben segíthetünk!

Név * 
E-mail * 
Telefonszám  
Megrendelni kívánt termék leírása * 
Szélesség (mm)  
Hosszúság (mm)  
Magasság (mm)  
Tájolás  


Alapanyag  
Mennyiség * 

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Nyomdai kisokos

CMYK

A négyszínnyomás alap színeiből, a cián (Cyan), a bíbor/magenta (Magenta), a sárga (Yellow) és a fekete (Key) százalékos keveréséből jön létre a kinyomtatott szín. Előfordul, hogy a 100% fekete helyett négy színből keverik ki a fekete árnyalatot, mivel így telítettebb, mélyebb szín állítható elő.

Dombornyomás

Tapintásra is érzékelhető, a papír síkjából kiemelkedő vagy besüllyedő formák, amelyek különleges térbeli hatást keltenek. Attól függően, hogy a nyomat a papír melyik oldalán nyomódik ki, pozitív és negatív dombornyomási műveletekről beszélhetünk. A kevésbé részletgazdag formák (például nagyobb feliratok, címek) esetén látványos igazán.

Fóliázás

A termékek felületkezelése során matt vagy fényes fólia alkalmazható, attól függően, hogy alkalmazása során milyen hatást szeretnénk elérni. Elsősorban felületvédelmi funkciót lát el, mivel a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól véd. Emellett a bevont felület fényét emeli meg.

FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermék

Az FSC szervezet tanúsítványával rendelkező papírtermék, amely tudatos erdőgazdaságból származik

FTP

File Transfer Protocol = Fájlátviteli protokoll

Különböző típusú operációs rendszerrel rendelkező számítógépek között is lehetővé teszi az állományátvitelt. Általában grafikai anyagok továbbítására alkalmazzuk.

Kifutó

A nettó vágott méreten kívül eső grafikai rész. A méretre vágást és a stancolást segíti a nyomtatás után, mivel a technológiából adódóan az ívek minimálisan mozoghatnak. Kifutó hiányában vékony fehér csík jelenhet meg a termék szélén.

Ofszet nyomtatás

Jellemzően a nagy mennyiségben előállítandó, színes vagy fekete-fehér, kiváló minőségű, papírra nyomtatott termékek nyomtatása esetén ideális választás.

Ofszet lakkozás

Az esztétikai hatás mellett fő feladata a nyomtatott termék külső behatások elleni védelme. Matt és fényes változatban érhető el.

Proof nyomtatás: A próbanyomat - másnéven proof - nyomtatott szimulációja a végső nyomdai kimenetnek. Megléte a tökéletes nyomdai példány elkészülését segíti, mivel lehetőséget biztosít a színhelyesség ellenőrzésére és alkalmat nyújt a végső nyomdai munka előtti esetleges korrekcióra is.

RGB

A vörös (red), zöld (green) és kék (blue) színek aránya határozza meg a látható színt. Általában digitális eszközökön való megjelenítésre a legalkalmasabb.

UV lakkozás

Felületi fényében és ellenállásában hasonló a fóliához, de az UV lakkozás nem csak a teljes felületen, hanem kisebb részleteken is alkalmazható. Alkalmazásával bizonyos grafikai elemeket kiemelhetünk és hangsúlyozhatunk.

Változó adatkezelés

Változó adatkezelésnek nevezzük, amikor egy grafikai anyagon belül egy adat (pl. kép, kód, sorszám stb.) kártyánkként változik (pl.: a sorszám 1-100-ig növekszik az egyes kártyákon, vagy kártyánkként változik a QR kód. Nem számít változó adatnak, ha pl. ugyan az a logó, fénykép, kód, sorszám szerepel az összes megrendelt terméken.